Woningventilatie

Woningventilatie is essentieel voor een gezonde woonomgeving. Reken op Inter Clima voor de aankoop en installatie van de ventilatie voor uw woning!

Bij nieuwbouwwoningen en grondige renovaties is het belangrijk om een goede woningventilatie te voorzien. Het is namelijk belangrijk voor uw gezondheid om dagelijks genoeg verse lucht binnen te krijgen. Een correcte woningventilatie zal niet alleen een gunstige impact hebben op uw gezondheid maar voorkomt ook vocht- en gezondheidsproblemen.

Er zijn verschillende types van ventilatiesystemen voor de ventilatie van uw woning: bij ons kan u terecht voor ventilatie type C, type C+ en type D. Voor het kanaalwerk werken wij met de courante producten, in de chape of opbouw waar mogelijk.

Wij staan u met raad en daad bij gedurende uw hele project.

Ventilatie met warmteterugwinning

Bij een woningventilatie met warmteterugwinning gebeuren de aanvoer van verse lucht en afvoer van gebruikte lucht volledig automatisch door de ventilatoren.

Verse buitenlucht wordt aangezogen via ventielen op het dak of in de muren, maar deze buitenlucht is vaak kouder dan de warme binnenlucht die wordt afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat u warmte verliest en de lucht in uw woning geleidelijk afkoelt.

Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning behoudt een groot deel van de warmte van de binnenlucht, en gebruikt deze warmte om de koude buitenlucht op te warmen. Op die manier gaat er bijna geen warmte verloren. De wisselaar doet een gouden zaak!

Woningventilatie voor uw project nodig? Contacteer ons voor een offerte op maat